Tuesday, March 16, 2010

lawaks

lawaks
Alot of bangla....
mase ak balik dari singapore menaiki keretapi, ade la 3 orang yang ddok bersame,2 kat depan ak...lagi 1 kat sebelah...yang depan aku ni orang american,sebelah nye org Cuba, sebelah aku plak orang Bangladesh..dalam pjalanan tu kami berborak2 la... x de mende nk buat ann... kitorang crite r pasal ngara masing2.Borak punye borak,si american nI pon kluarkan duit dollar die,lalu d bakar.... bertnye la si orang cuba tadi... ''why you do that for??''... dengn slumberr nye mat salleh tu cakap '' don''t worry, i got a lot american dollar in my country''...

tercengang la masing2 setelah mendengar statement tersebot... blom habis lagi tercengang,, si orang cuba ni plak tibe2 mengeluarkan sebatang cerut ( curut cuba merupekan antara curut termahal d dunie)...lalu di nyalakannye.... blom sempat beberape sedut,, lalu d buang nya curut tu keluar tingkap... ''why u do that for??'' tnye si american tadi... ''don''t worry, i got a lot of cigar in my country''.

terkejot berok r aku d buat nye.... mase tu ak tgok si bangladesh ni ngah dok pikir ape yang nk d bangge kan dengn negarenye...mase die ngah pikir, aku ape lagi...ak tangkap bangla tu,,ak campak ke luo tingkap... blom sempat diorang tnye ak cakap la, '' DON''T WORRY, I GOT A LOT OF BANGLADESHIS IN MY COUNTRY''........


AKUI DIRI.......
seorang lecturer melangkah dengan penoh bergaye ke bilik kuliah nye... dia hendak menguji pelajarnye mengenai kelemahan diri... di dalam kelas, dia bertanya '' sesiapa yang merasakan dia bodoh, sila berdiri''...... semue plajar diam..ade gak yang snyum... x lame kmudian, sorang plajar berdiri.....

Prof berkata ''oooo.... so, awak mengaku la diri awak bodoh??''
plajar tu plak jawab, '' tidak, sebenarnye saya tidak sanggup melihat prof seorang saje yang berdiri''.
prof: @!@$$E#%$^^&*())":{"?"


AYAM PUNYE PASALL......
seorang lelaki pesakit mental menganggap dirinye adalah jagung dan terlalu takut dengan ayam... Jika ternampak haiwan itu, die akan berlari lintang pukang kerana akan menyangka ayam akan memakan dirinya...Akhirnye lelaki tersebut di masukkan ke dalam wad sakit mental... beberape bulan pas 2, doktor melakukan pemeriksaan bagi mengenal pasti same ade pesakit ni da pulih atau blom....
doktor: kamu tahu siapa diri kamu skarang??
pesakit: saya manusia biasa doktor....
doktor: ye ke?? bukan jagung??
pesakit:bukan doktor......
doktor:kamu takut dengan ayam??
pesakit: tidak doktor....
doktor: hurm...bagus...npak nye kamu telah pulih sepenuhnye.....
pesakit: tp doktor, saye ade 1 pertanyaan...
doktor: ape die???
pesakit: ayam tahu tak yang saye da berubah jadi manusia??
doktor:!@#$$$^%&^*


BAYI JEPON.....
ali:saye dengar anda suami isteri sedang mengikuti kursus bahase jepon...kenape??
borhan: oooo.......kami baru sahaja mengambil seorang bayi jepon yang berusia 6 bulan itu dari rumah anak yatim sebagai anak angkat kami, jadi kami bimbang apebila sudah besar nanti, die akan bercakap bahase jepon dengan kami.........


TAK MATI KE KENA BOOOMMM???
hasan dengan ahmat telah terjumpe 3 ketol bom tangan,
lalu mereka membuat keputusan untuk menyerahkan nye kepade pihak polis...
''bagaimane jika salah satu dari bom ni meletop sebelom kita sampai di balai??'' tanye hassan..
''itu senang je'' jawap ahmat....
''kite tipu je dengan mengatakan kite hanye terjumpa 2 ketol''.....


ni sebahagian daripade nye......akan di update dari semase ke semase.......

6 comments:

Jafree Jani said...

blog ape ni..mushkil aku..mcm lwk ujang je..huhu

mr. neezam said...

blog yang pelbagai..haha...
asyik crite sal diri sendiri, sape nk bace kan...

Anonymous said...

nk lg cite2 mcm tuh.. aku suke bc cite mcm tuh.. ag2 ngah nk exam nih.. letak byk2 aw.. from: fisha..

mr. neezam said...

ko nk banyak ke??
bawak pendrive or hard disc..
ko sedut je... x larat nk taip bebnyak...hhahaha

Anonymous said...

aah.. nk byk2.. kang bowk2 aku bc je kt blog aku nih,,

mr. neezam said...

thanks...
InshaAllah..I will.. next entry.hehe