Thursday, April 7, 2011

..... dan 2 individu lain.

As-Salam Readers.
Pagi-pagi ni dapat tau kelas cancel, tibe2 terpikiq nak tulis new entry.. Tp biasenye entry pagi2 ni jiwang sikit.. haha. Nak naikkan semangat untuk mood berkekalan sepanjang hari katekan.. haha..

Entry kali ni pasal beza antara ''org yang kite sayang'' dengan '' org yang menyayangi kite''. ang x payah nak pening2 dengan mende alah ni. tp aku pasti ang-ang semue paham.

menurut Wikileak.. eh, bukan2... menurut aku, org yang kite sayang ni ade 2 jenis. Orang yang kite sayang, dalam masa yang sama org tu sayang kite jgk OR org yang kite sayang, tp haram cinta x berbalas. lebih kurang mcm tu. Tp org yang menyayangi kite tu adalah orang yang biasenye tempat kite nak mengadu, share masalah dan sebagainya. *aku rase, aku dah start mengarut + ayat da terbelit mcm mamak tebar Roti canai...

tp kat sini aku fokus pade org yang kite sayang and x balas balik cinta kite ni.

1st, kalau bukak kat inbox tepon, biase lebih byk mesej dari org yang sayang kite. tanya, da mkn lom? da mandi blom? da siap esaiment? selamat malam selamat pagi tu dah jadi rutin harian. TP nk tunggu org yang kite sayang tu mesej, mmg berjanggut.. terang2 kite ni bertepuk sebelah tangan.

2nd, time ang sakit, biase nye kite akan beritahu ngn 2 2 pihak, org yang kite sayang and org yang sayang kite. dalam konteks ni, biase nye org yang sayang kite ni akan lebih ambik berat, call on the spot bile dapat tau kite sakit. tye da mkn lom, da mkn ubat lom, take rest, get well soon... bla3Tp kalau org yang kite sayang tu, mungkin esok baru reti nak reply msg, tu pon belom tentu die kol. paling2 die cakap '' amacam sakit semalam dah ok?'' lagi haru die reply cmni, ''minggu lepas x dapat reply msg awak, bizi sangt. so cner sakit aritu? mesti da ok kan? okbai!'' time ni mmg ang kene telan ayaq liuq laju2 ar.

3rd,kalau ang ade masalah, biase nye ang akan luah pada 2 2 jugak. btol kan? tp biasenye yang rajin mendengar tu adelah org yang sayang kat ang. Orang yang ang harap boleh dengar masalah ang, ntah ilang x tau kemane.. lagi power die tros tukar no tepon.. haha..

4th,biasenye hati org yang sayang ang lagi sensetif dari org yang ang sayang. Memang btol ar, biasenye ang akan cepat sedar kalau ang rase yang ang ade salah cakap kat die, hakikatnye 1% pon die x taching, dan ang dok sebok2 mintak maap bagai. tp org yang sayang ang ni, biase nye ang x sedar yang ang dah melukakan hati die. ye r, kite x tau yang die sayang kite, so cakap main lepas je r kan. Jadi pade aku, better ang jaga hati org yang sayangkan ang dpd ang tros sebok2 jage hati kat org yang x de hati kat ang.

5th, Kalau ang nak cari pasangan hidup, better ang pilih org yang sayang kat ang, pasal dia akan terima ang seadanya or ''love the way u are'' kate omputeh. Kalau ang maseh terkejar org yang ang sayang, alamat nye antartu or bujang telajak r gamaknye :) untung sabut timbul, untung batu tenggelam.

6th, So skang ang bole pikir masak2 . kalau 2 org ni bermain2 dalam pikiran ang, ang nilai sendiri dan buat keputusan yang bijak.. ok readers, nk tidoq sat. :) kroih... kroih... kroih...

p/s: tp 1st ranking org yang sayang anda secara hakiki adalah family kan? n for sure mereka adalah 1st ranking org yang anda sayang. ok ini bagus!

5 comments:

missR said...

like laju2 entry ni!!!
p/s : aku kategori yg mne ni?? hahaha

mr. neezam said...

hahaha....like laju2 eh?
p/s: haha... aku buat entry ni untuk readers, aku mmg x de org yang sayang... ahaha

missR said...

penat jer selama ni aku sayang kau....xperasan rupanya.
hahahaha

mr. neezam said...

ceh, terharu.. apesal x kabo awal2.. hahahaha

missR said...

smpai hati kau ejem! uwwaaaa~
hahahaha