Saturday, April 9, 2011

#DearFutureLife



gambar: credit google

skang musim ape? haha
sekarang ni memang musim orang kawen dan bertunang.
Ramai jugak member2 sebaya yang nak kawen dan bertunang.
Paling best dapat kol dari member,
''wei aku nak tunang''
whao... tahniah...
aku? hahah... blaja pon x habis lagi, kerja pon x tau mcm mane..
senang cakap x npak lagi mase depan..
harap2 dengan kelulusan yang ade, senang dapat kerja, dapat gaji mahal, cepat kumpul duit, dah boleh kawen... *amin*
ok, sebenarnya bukan nk isukan pasal kawen or #dearfuturewife ...
Sekang ni paling penting ngah dok pikir pasal mase depan..
Ape kerja yang bakal aku dapat nanti, cmane impian nak pakai kreta besau2,
nk bli rumah semi-D.. lepas tu baru boleh kawen...
tp yang paling penting, duit tu kene la hulur sikit kat mak ayah.
tolong2 adik2 kalau2 masuk universiti... amin..
semoga Allah dengar semua ni dan kurniakan kehidupan yang lebih baik kepada aku di masa mendatang ni .. amin lagi sekali :)
sekian.

6 comments:

NAZREE said...

dari hatiku mengomen ini post..

tak salah untuk berimpian, orang kate ade usaha, tawakal semua jadi kenyataan insyaAllah...hehe

Anonymous said...

ehem2.. da berangan nk kawen ke en.ezam???

mr. neezam said...

@nazree: haha... btol2.. dreams of the future is better than the history of the past.


@anonymous: x de lah, msih banyak cabang dan liku. . .

achik ezam said...

rejeki,jodoh,ajal dan maut semuanya telah ditentukan...

andai Allah kata esok kita kawen,kawenlah kita walopon kita kata tak ready ke apa ke...

soal hati,soal rasa,soal cinta semuanya soal kita.

tapi kuasa veto tetap milik-Nya

subhannallah...

**sambil gentel tasbih**

mr. neezam said...

@achik: ayat kat atas tu mmg da buat nk menangis, last words tu.. spoil mood nk nangis derr. . .

mykhalis said...

macam gayanya kena kawen jugak le..hehe