Wednesday, May 4, 2011

zaman 60-an aku!

Rasenye tak de mende sangat yang aku nak share dalam entry kali ni. Lagi beberape hari dah nak balik kampung. Pastinya lagi jarang nak buat entry. Time- time ni jugak aku dapat tengok kejatuhan trafik untuk blog merapu aku ni. Tapi ape ade hal, aku bukan blogger pemes mcm yang lain-lain. aku tulis bile ade idea. rasenye ni 1st time aku menulis pasal terpakse tulis. Hehe.

Takde bende nak cerite sangat, tapi saje nak share zaman kecik-kecik dulu. Aku hidup kat muka bumi ni tahun 1989. kire skang ni umur aku dah 18 tahun. *failed ADD MATH SPM* .muda lagi kan? ahaha... banyak mende zaman sekolah-sekolah rendah dulu yang boleh menggamit memori. aiseh, *sekali dah kelua ayat bunga *. Ok tanpa membuang masa! pihak arkib negara dan Muzium Negara mempersembahkan!

jeng-jeng jeng.. ce teka mane satu aku?. Yang pastinye memang aku takkan bagitau aku yang mane satu. Kalau tgok time ni rambut aku macam justin bieber.. haha. macam jilaka! istilah tali pinggang memang tak pernah wujud dalam kamus hidup aku time ni. Apetah lagi WAX, TOPMAN, BOXER, dan lain-lain. Ahaha. Ni pic zaman darjah 3. 3 tekun. Name cikgu aku ingat lagi beb, cikgu Shahruddin. Rase2nye beliau satu-satunya guru kelas lelaki sepanjang aku sekolah rendah. ok Lupekan seketika dan mungkin selamanya pasal rambut justin bieber tu.

OK ni cume nak promote aku pass darjah khas sekolah agama johor. Darjah khas ni lebih kurang macam darjah 7 kat sekolah kebangsaan.. haha.. sekolah agama boleh dikatakan wajib untuk anak-anak yang duduk kat johor. Kalau tak sekolah agama, orang-orang kampung pandang serong. *mungkin*.Macam tu la lebih kurang menunjukkan pelajaran agama penting untuk anak2 yang dok kat Johor. Tapi bukan nak cakap aku baik atau naif sangat, kadang2 pedajal jugak tp nak buat dosa-dosa besar tu memang pikir banyak kali jugak r. Selamat bertaubat.. ekekeke.... Dalam pic ni aku takde, ak tak dapat datang majlis graduasi pasal mase ni aku menuntut kat Sekolah Menengah Teknik Kluang, tak dapat pelepasan balik. Nak buat mcm mane, tgok gambar kawan2 je ar. Tapi yang penting sijil darjah khas ni aku dapat cukop2 makan je. Pasal aku tak rajin datang sekolah pasal kelas hari Sabtu sahaja.

Zaman ni nampak hensem sikit. Tapi masih rahsie beb. sesekali aku tak kan bagi tahu mane aku. ahah~ bapak malu tengok gambar ni. Time tingkatan 3. 3 Amanah . Paling tak boleh tahan pakai kasut lekat2 tu.. woiii dulu trending... serius cakap. Time ni orang pon tak layan kasut CONVERSE. okbai!

haaa, acaner? Bosan kan entry ni. ok kite bakor je Encik_Ezam kite bako... kite bako!!
P/s: credit to shima atas sumber gambar :D



2 comments:

missR said...

ah! kecik sangat gambar...
camne aku nk ngutok..hahaha

mr. neezam said...

kene view guna PC, kompom puas hati :)