Thursday, May 5, 2011

Anugerah Berita Hairan





Hadirin dan hadirat sekalian.
Berdirinye saya di sini untuk mengucapkan
jutaan ucapan terima kasih kepada:
Achik Ezam diatas anugerah yang diberikan (sambil betolkan tie)

Tetibe guwa rase terharu di tag sedemikian rupe haha.
Rase mcm dah femes ade 500 followers. walhal 50 folowers tak kan pernah lepas lagi.

Papehal kalau nak mengenali a.k.a mengusya Achik Ezam, ang boleh jenguk2 blog beliau di
- beliau jugak terer berpornografi, eh bukan2.. berfotografi


Berdasarkan syarat, kene bagitau 7 perkara tentang diri si blogger.
pasal guwa ar kan? Ni teyda kaitan ngn 7 dulang hantaran nk p minang PGL.


Ok, serba ringkas sebagai seorang encik ezam (general eh):

1. Family didahulukan (fakta), pencapaian akademik diutamakan (yang ni lipat).

2. guwa Seorang pelajar tahun tiga, Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Teknologi Industri di Universiti Malaysia Pahang (kampus Gambang)

3. Anak jati Johor berketurunan Jawa. walhal tak reti/tak paham bahasa jawa.

4. Tengah pening kepale, ape malang blog guwa.. susah nak dapatkan 50 followers. (sila follow, ang pasti menyesal) ehehe

4.Guwa kawan dengan semua orang tp (dalam konteks twitter) akan unfollow kalau orang berlagak retis kat twitter. maksudnye aku limit 5 kali tweet, kalau still x rep, aku unfollow. Simple kan?
(Lisa Surihani di kecualikan)

5. Mungkin sedikit berfikiran jauh. Guwa suke ''berkalau''. Contoh: Kalau hari2 aku pelahap Mekdi, ujung sem nnti mesti penggemar tegar maggi kari slrrrppp... selalu beringat supaya berjimat.

6. Anak ke 6 daripada 9 adik beradik. (aummm kan?)

7. Kalau berkasih, guwa setia. tak suka ade spare part . . pasal guwa hanya bercinta dengan orang yang guwa cinta, tahu? -penipu besar kalau ade yg cakap guwa pasang sparepart kat blakang! Guwa x main belakang!


8. dan..... (eh, da cukup 7 derr) papehal boleh folow guwa di sini (Twitter)


TU diaaaa.. guwa rase nak promote blog2 yang rajin singgah kat sini:

1. Ni classmate aku kat UMP ni. Dia creative. usya r mungkin single lagi tu.
Ziera . selalu bg semangat setiap entry. selain achik ezam!

Lagi 1 Miss R, name pon misteri. tp die rajin komeng kat guwa punye entry. Guwa x dapat nak tag pasal die private die punye blog. Papehal thanks mysterious girl!

Lain-lain blog feberet, kire star2 ar yang rajin guwa lawat:



Pasal aku lebih tertarik dengan info-info menarik, berguna dan boleh kembangkan benak otak yang ber''processor slow ni. Tapi bukan lah makna nye guwa tak berusaha nak baca blog-blog lain. Semua update kat timeline berusaha untuk dibaca.

  • Copy imej award pada entri baru rakan-rakan (dan dipautkan ke url page ni)
  • link 2 pemberi award..
  • Senaraikan 7 perkara berkaitan diri anda
  • Tag pula blogger pilihan anda
  • Alasan why u tagged them.

ekeke
*ok sekian untuk waktu ni*


4 comments:

achik ezam said...

no.7 tuh agak meragukan....pasti setia???

ahahahahah :)

LiL HuBBy said...

NAMA SY XDE PON! MAJOK AR CM GINI..waaaaa...

missR said...

alamak! kalau x dah femes aku..hahahaha.
tq ejem~

missR said...

alamak! kalau x dah femes...hahaha
tq ejem~