Saturday, February 12, 2011

keganasan gender depan mate.

(kejadian mase cuti raye cine lepas)
suatu malam, di bus stand..
aku lepak-lepak kat depan platform,
sambil tunggu bas ke Johor Baharu pukul 10 malam..
jam di hempon masih pukul 9 malam.
memandangkan aku sorang-sorang, aku layan MP3,
tengah best2 aku layan lagu, datang satu skuterrr.

Ade sorang mamat parking motor dekat2 dengan tempat aku lepak,
muke bengis gile babi a.k.a muke gengster 70-an
aku buat bodoh je,
kemudian datang satu awek ni (cun gak, pakai tudung) dekat ngn motor die,
aku tengok, ''oo jumpe pkwe die upenye''.

Aku sambung layan lagu lagi,
kadang-kadang jeling jugak.
biase la orang bercinte :)
tup-tup, bunyi ''gedebuk''..
mamat tu hempas awek tu punye beg (beg balik kg) kt atas lantai,
aiseh, masalah rumah tangge.
ak steady sambung dengo MP3,
x lame mamat tu tinggi kan suara,
gadoh rupenye,
x lame lepas tu, ''pang'' tangan mamat tu melekat kat pipi awek tu,
x nampak macam die mengusap, kene lempang kot awek tu..
ape aku nk buat?

aku steady lagi
aiseyh, keganasan kepade wanita ni..
aku jeling pade sorang uncle sebelah aku ni,
uncle tu pon pandang aku,
sambil geleng kepale :/

x lame lepas tu,
mamat tu cm nk rampas hempon dari tgn awek tu,
die pukul tgn dak tu,
suare jantan die keluar tengking awek tu.
pompuan tu mcm nk nangis,
*luluh hati aku tgok manusie dalam kesusahan esp wanita
kes curang ke ni?

uncle tu mcm x leh bla,
last2 uncle tu interrupt,
''ade ape hal?''
mamat tu cakap '' x de ape2 pakcik!!''
lepas tu die start moto skutter kapok die,
die ajak awek tu naik blakang, tnpa pakai helmet
dorang bla... dengan bunyi ngauman skuter yang keras!
lepas tu aku x tau ape jadi pade awek tu...
x tau kene kaki ke, kene siku mahupon terajang.
ishhh..

tanya pada diri aku sendiri,
malangnye awek tu kan?
''ni belom kawin lagi, kalau dah kahwin?''
malangnye jadi lelaki pesyen macam tu.....
buat malu kaum adam bro...

ish, dukacita dengan nasib awek tu.
rase2 korang2 (wanita) nk klasifikasikan mamat tu dalam kategori ape?

bakal suami mithali?
anak menantu pilihan mentua?
bakal ayah yang baik untuk anak2 anda?

----Alhamdulillah aku tak pernah la nak naik tangan kat anak orang,
cukup lah mergaduh manja dalam hempon.
kesimpolannya, carilah bakal bf/suami yang betol2 boleh membimbing dan melindungi,
----ntah berape byk perkataan ''pastu'' daaa



2 comments:

missR said...

fuyooo...begaduh manja siot..! yg tu plg xleh blah ar..hahaha.
act,klau aku jd awek tu, aku lempang balik then chow..!

mr. neezam said...

bahaha.. zaman dolu2..
skang ni da x gdoh. awek pon tarak ;
aih, baye ko nk lempang balik.
mau kne makan trajang 45 1/2 kali :)