Monday, February 21, 2011

Bila Si Buta IT menulis ...

Assalammualaikum dan salam se-Malaysia.
Dah beberape hari ni memang aku sebok dengan segale assignment.
Blog pon just view cmtu jek tanpa log in n bukak dashboard.
Sebenarnye bukan kuantiti assignment tu yang harus dipersalahkan ,
Tp salah kan attitude manusia yang jenis last minute person macam aku ni. :)
Sumpah aku suffer semalam. Lost, Blur, ptus asa, marah ..smue lah ade!
Memandangkan semalam aku siapkan 2 assignments dalam mase setengah hari
Cis.. so arini aku decide x nak study langsung..
Berpegang pade pegangan ni,
Aku merayap kat blog2 org lain especially untuk balas budi viewers2 yang mai singgah blog kapok aku ni :)
Korang mmg sempoi lah bro!
Merayap punye merayap, aku baru pasan and ade yang da lame pasan *tp wat2 x tau* sebenar nye banyak benda pasal blog ni aku x tau.
Even benda basic or simple gile babi!

Antara nye ialah
- Korang jangan ketawe pecah panggung bile aku kasi tahu tentang benda ni: Setelah almost 6 bulan aku start buat blog ni, semalam (20/2/2011) aku baru tau cara2 nak ubah templates. Sumpah, mmg bute IT kan? Credit pade rumate aku pasal die bagi tunjuk ajar. Haha. B4 ni ade jugak usya2 tutorial, tp da mmg jenis otak lambat pikap, tu yang x berjaye tu :)

-2nd, Aku tak tau cmane nk masuk kan link dalam setiap entry. Contoh nya macam ni:
sila follow saya di twitter ataupon macam ni add saye di FB. pergh, x ke basic semue manatang ni? haaa.. Ni jugak aku baru tahu semalam time bukak 1 tutorial ni :)

-Memang dilahirkan tak kreatif, kalau tgok blog aku memang kosong. kosong pasal ape?? haaa, tu yang kite tak tau tu .. kalau korang perasan aku nye blog tak de banner. btol ann name nye banner? kire macam ''kepala blog'' ar. kesian bukan? sumpah aku tak reti nk buat banner. tp mmber cakap pakai photoscape. Sampai skang ni aku x try2 lagi. kesiann.. memang kesian...!

-Kadang2 teringin nak letak twitter box macam kat blog2 orang lain. kire macam Tweet update ar. Susah aku nak explain, tp pade kaki2 twitter, korang mesti tau kan. . Share ar kat ak cmane nk pasang box tu kat blog :/ pasal skang ni aku memang bercite2 nk jadi #tahitwitter separuh masa (part tyme).. haha. *merayu*

-Lagi2, Nuffnang ni . Ape cer ar? haaha. Orang Sgn Up Nuffnang, aku pon nk jugak tp tiap kali aku bukak akaun Nuffnang, Hampeh doe RM0.00. Mmg x de bakat kot nak dapat side income dari dunia maya ni. *sedih* tp ho ho ho.. akaun Churp2 aku ade RM0.40. Ni pon da syukur. Kalau nk kelim kne ckop RM100. Taun gajah kot baru ak dapat cari lagi RM99.60 tu. haha. *ok la pusaka untuk cucu-cucu*.

-Ni tambahan ar, aku memang x reti nak masuk kontes2 dari Blogger2 lain ni. Bukan pe, cm susah je kan nak follow instructions, so better aku x payah join benda alah ni semue. Nanti kalau aku da ekspert, mungkin semue kontes aku juin *tak termasuk kontes ''shawl paling colourful'', ''cara lilit shawl sampai terjerut leher'' dan ''make-up 42 inci LCD''*dsb.....



Setakat ni, ni je la kot. ade mase aku update tmbahan2 nye
Tibe2....... *kring2* dapat call dari mmber, die cakap '' esok ade Test Statistic!''

Okbai! *cari previous lecture Slides*

5 comments:

mr. neezam said...

nota kaki: point last, *colourful shawl, mke-up and jerut leher tu hanya humor semate2. Pade yg berkenaan jangan sentap k.. btw, aku suke wanita bertudung, so, those wearing shawl, u'r included :) comey otey boh *peace*

achik ezam said...

saya juga lemau IT


kt belog saya tu semuanya org buatkan ;0

mr. neezam said...

oit: aku klik link ko blank la der. :(

achik ezam said...

mnder yg blank tu???sila fill in the blank lah...hahaha

mr. neezam said...

lbeh kurang fill in the blank zaman dedajah 1 dulu.