Tuesday, March 1, 2011

wajib tonton bukan di tonton.com.my

Salam. whao! Dah lame jo rasenye tak menghupdate entry-entry yang baharu kat blog ni. ....hehe...
Sememangnye tak ade idea yang mahu ditulis (ayat BM ting 6 sangat) lately.
Pada aku, aku menulis kalau memang betul-betul ade semangat nak menulis, entry tu menarik untuk ditulis dan mase tu btol2 free untuk menconteng.
Then kepale tak serabut nak pikir esaiment, test, projek, e.t.c.
Kadang-kadang teringin gk nak tulis sikit2 pasal diri sirik, hahaha
tp rasenye useless dan mengade-ngade.. hahaha....
bukannye ade reader yang sudi nak baca, so beh baik aku tunggu bende-benda yang semua orang tahu and paham,
then, tak payah susah-susah aku nak explain detail sampai lebam and putus tulang gusi kan?
*ok, supposedly ini ialah introduction, tp tersasar jauh dari landasan *stop*

Semalam aku dok usya-usya Youtube. Lame rase x usya sini,
biase r student.. kerja menggunung, *tp last minit gk buatnye.
Berbalik pade Youtube, aku usya-usya lah trailer-trailer Filem2 yang nak kelua tahun ni,
nnti2, kalau nk ke panggung, x de r tersalah pilih crite..
+Previous xperience madang tengok crite x best je kat panggung+
*buang duit*

Tak nak crite lelebih, aku nak fokus pade filem tempatan.
Ceh, ramai out dari page ni bile dengar pasal filem tempatan..
Aku gile eksited r, stakat ni aku da usya 2 filem yang wajip tonton tahun ni
*sememang nye x boleh tgok kat tonton.com.my*
calon2nye ialah:



1. Hikayat Merong Mahawangsa


video

First film: Hikayat Merong Mahawangsa.
kalau dengar nama macam crite purbakala kan?
tp sebenarnye memang cerite purba..
Name pon dah Hikayat. x de nye kisah pasal berebut saham 10% syarikat,
Bukan jugak kisah 2 darjat , antara mat rempit & anak org kekaye
** Tp setahu aku, selama aku blaja Kesusasteraan Melayu time sekolah menengah dulu,
x de plak ak blaja pasal hikayat ni.
*stop mengarut*
OK aku nak share, aku rase nak menangis bile tengok trailer filem ni jo!.
Bukan pasal drama air mata.
pasal ''Mantap''.. 110% action ar..
Dalam trailer xde pulak crite pasal cintan-cintun,
Fokus pada peperangan. ade latar blakang China, Europe dan juga Tanah Melayu.
Antara pelakon yaNG aku knl, umi Aida
Heronye kalau x silap hero PGL
yang cm masalleh muke nye,
kalau salah sila betolkan!
*buah cempedak d luar pagar* tetibe~
OK, Yang gempak Trailer nye...
X tau jalan cerite nye.
harap2 crite pon bagus..
Terbaik r KRU buat filem,
suspek springgg! eh, respect!
Patot mmber2 dok bising pasal cerite ni,
tp memang mantap.
Crite ni release minggu depan, hari khamis (10/3/2011)
Aku nk kerah member2 aku serbu panggung next week
Kite haruk tengok terung, eh..
merung mahawangsa...
ade scene salji, kapal perang, potong kepale, darah memancut dll...
hehe...
-Tammat_


2 Nur Kasih The Movie



Align Center
video

Cerite kedua ni pun menarik jugak,
tp aku tak letak trailer crite ni ar. ak letak OST NKTM.
special nye, OST ni dinyanyikan sendiri oleh plakon utama cerita ni
Tiz Zaqyah (feat Yassin)
Dlu memang layan Drama Nur Kasih ni,
aku terlayan pasal kat sharing ump ade update drama ni
Ape guna kalau dah download 1 siri tp x di tengok kan? haha
''Dlu pernah pikir nak dapat bini mcm NUr''
sejuk mata memandang hahaha...
lakonan je tu, x payah nak emo sangt
crite ni kalau tgok Trailer macam sedih,
memang sedih kot. Tp ade jugak babak2 cemas dll
kretapi or jip meletop, tembak-tembak dll
Paling penting, suara Tiz ni sweet lah.. hehe
umpppphhh...... ^^,''

4 comments:

jUst skyNNiEy said...

Hikayat Merong Mahawangsa wajib tonton ! tak sabar nak tgk ni wehhh ^_-v

mr. neezam said...

yup. cembest kan? tgok die nye trailer...
jom tgok berjamaah...
minggu depan release... :)

jUst skyNNiEy said...

jom, next saturday ! banje ku.. eheh :D

mr. neezam said...

hujung sem.... kering jo!